­
  • Wilzen-Bruins, E.J. Van alles over de inmaak. 2 dln. (Rotterdam, 1941)

Workshops Gastronomie

Hoe moet je een recept uit een historisch kookboek interpreteren? Waarom waren zoete wijnen in het verleden zo populair en hoe werd voedsel in het verleden bewaard?  Deze vragen komen aan de orde in drie […]

By |03-08-2016|Categories: Gastronomie|Tags: , , , , |0 Comments
  • Detail titelprent Nieuwe Vaderlandsche Kookkunst

Hutchpot on the Dutch fashion

‘Dit is toch geen stamppot?’ ‘Echt wel!’ In een reclamespotje voor een supermarkt zijn twee kleuters aan het woord. Duidelijk is dat beide dames van nog geen 5 jaar een heldere mening hebben over hoe een […]

  • Onderzoekzaal met collectie Gourmand World Cookbook Awards 2012

Collectie Geschiedenis van de Voeding

Hoe ziet een kookboek uit de zestiende eeuw eruit? Wat is het oerrecept voor hutspot? Op hoeveel manieren kun je een servet vouwen? Antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de collectie Geschiedenis van […]

  • Hs. VIII E 14, p. 3

Een keerboek met recepten

Voor scheurbuijk in somertijt
2 handen vol groene lepelblaaren, 2 dito duijvekervel, 2 dito bekeboom, 2 dito waterkers, 2 dito drieblad, ½ pond peperwortel, dit groen kruijt samen schoon gewassen en kleijn gekerft, en dan nogh […]

By |11-02-2016|Categories: Gastronomie, Handschriften|Tags: , |0 Comments