Vriend van het Allard Pierson Museum – Mariejette Catz-Lin

De Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson museum is van grote waarde voor het museum! De komende tijd spreken we Vrienden van het museum over hun favoriete museumobject. Op deze manier brengen we de collectie tot leven, en bouwen we aan het Vriendenboek van het Allard Pierson Museum. Mariejette Catz-Lin vertelt over een ibis in Egyptisch glas.

Van welk object ben jij het meest een vriend en waarom?

Ik vind de ibis in Egyptisch glas heel bijzonder. Glas is iets wat altijd mijn belangstelling heeft gehad, al sinds ik voor het eerst glasobjecten zag in het oude Allard Pierson Museum aan de Sarphatistraat. Dat was in de jaren 70. Ik heb heel lang gewerkt in het museum: zowel vrijwillig als betaald. Van voice-overs doen voor video’s tot suppoosten en hapjes maken op openingen. Ook gaf ik rondleidingen, en dan liep ik natuurlijk ook langs dit mooie object. Omdat het zo klein is zouden mensen het snel missen. Ik vertelde dan ook over de opgravingen die ik zelf heb gedaan in Nederland en Italië. Mensen stelden mensen mij vaak de vraag of ik tijdens opgravingen weleens iets van goud gevonden had, maar ik zei dan altijd: ‘Ik zou veel liever iets van glas vinden dan een gouden object.’ Een fragiel object van glas vinden dat zo lang heeft overleefd is echt ontzettend bijzonder.’

Als ik ‘mijn vriend’ thuis mocht uitnodigen, dan:

‘Dit object is natuurlijk heel erg klein, dus ik zou dan een mooi plekje moeten zoeken.’

2017-12-21T17:30:33+00:00

About the Author:

4 Comments

 1. Lorriane Flahive 19/01/2019 at 12:19 - Reply

  Some really good information, Sword lily I found this. “Desire creates the power.” by Raymond Holliwell.

 2. Carlton Kuker 30/01/2019 at 09:11 - Reply

  Some genuinely nice and utilitarian info on this internet site, likewise I think the pattern has excellent features.

 3. Rick Ingala 15/02/2019 at 03:00 - Reply

  I appreciate you sharing this blog article. Much obliged.

 4. JeaDERA 23/02/2019 at 20:37 - Reply

  Does Alcohol Counteract Amoxicillin [url=http://gemeds.com]kamagra que es[/url] Sinequan Canadian Pharmacy Propecia Liver Function

Leave A Comment